Aint talking some shit here..

Friday, March 28, 2008

Daihatsu Sirion :)

Lubasin kunagi et kirjutan pikemalt sellest vahvast rendiautost, mille Hertz meile Norras pikaks nädalavahetuseks testida andis. Täpne mudelinimi on: Daihatsu Sirion 1.3 Aut. 4WD Sporty Package :) Eesti selliseid ei müüda, pole vist ametlikku maaletoojatki. Daihatsu näeol on tegemist enam kui 100-aastase ajalooga sõidukitootjaga Jaapanist. Nende spetsialiteet on ka igatsugu kolmerattalised tuk-tuk tüüpi väike-tsiklid.
Igaljuhul Norras müüakse päris ohtralt väikseid nelikveolisi Terios maastureid (midagi Niva taolist) ja muidugi sedasama Sirioni. Ja seda täiesti arusaadavatel põhjustel, ma ei tea ühtegi teist autotootjat, kelle mudelivalikus on väikseid nelikveolisi, mida saaks ka automaatkastiga ja mis kõigele sellele vaatamata jääks ökonoomseteks. Fiat Pandal pole automaatkasti, Suzuki SX4 on märksa janusem.
Minule Sirion igal juhul meeldis. Auto oli fun. Mahutas vabalt ka meie üüratu suusapagasi koguse. Kütust võttis meil 6.5 - 6.8 liitrit/100km-le, sõitsime ka künklikel teedel. Negatiivse poole pealt märgiksin ära pikemateks sõitudeks veidi ebamugava juhiistme. Ja istmesoojendus ka nagu eriti ei soojendanud.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home