Aint talking some shit here..

Friday, February 01, 2008

Ruka, 24-27 jaanuar

Seekordne reis Lapimaa piirile toimus koos töökaaslastega talveseminari raames. Väga viljakas reis oli, jälle kord tõelisesse talve koos marutoreda seltskonnaga. Ruka mäesuusakeskus on nõksa madalam kui Levi/Yllas, kuid samas nõlvu on palju, kõik on kompaktselt koos ja hästi ühendatud. Alustajate jaoks väga hea keskus – nii mõnigi esmakordselt suuskadel mäes olnu sai vist parandamatult nakatatud pisikuga :) Tagumise külje nii öelda mustad nõlvad ja liftialused metsasihid pakkusid pinget ka rohkem kogenumatele. Minu uus mäesuusakama osutus väga-väga heaks.
Murdmaaradade suurepärast kvaliteeti ja mõnusat profiili ei jõua ära kiita. Lihtsalt super klassikasuusaga sahistamiseks. Meie mökki lähistelt algav rada hiilis esimesed 1.7 km aina üles poole. Nii salakavalalt, et ei saanud suurt arugi, kui vahelduvtõuget kasutades juba üleval oled. Alla tulles alles mõikas, kui kiiruse üles keris. Lumi on Lapimaal pagana kiire. Tasasel maal ka korra tõukad ja mets ”lendab” aiva mööda. Jälle sai tõestatud, et kui tingimused on head jaksab inimene palju. Iga päev 6h mäes ja 2 tundi metsas rassimist – täitsa normaalne. Jaksas veel poole ööni mökkis jämmida. Seminari pidada :).
Lahkumine Rukalt oli plaanitud kell 11 päeval. Seega hommikul kell 8.30, niipea kui valgeks läks, tõmmasime viiekesi veel kord suuskadel tundrasse ja metsa. Need olid ülikvaliteetsed 20km, mis läbitud sai. Esimesena öösel ettevalmistatud rajal. Perfecto. Suusatasin end täpiks.
Foto NAGI's: ruka

0 Comments:

Post a Comment

<< Home